Allviteren

Dagens lille oppgave fra heidimandal.com: "Skriv en historie om han som alltid har svaret på alt, uansett tema". Jada...

«Hva sier du?» Jeg ser litt oppgitt på henne. Jaja, alle vet vel ikke alt, det er jeg tross alt vant til. Mennesker flest er nok ganske makelig anlagt, særlig når det gjelder å skaffe seg elementær kunnskap. At det er praktisk å vite noe trodde jeg egentlig var rimelig opplagt, men tro meg – der har jeg blitt skuffet så mange ganger at jeg ville slått verdens rikeste mann ned i støvlene om jeg bare hadde fått en krone for hver gang noen tok feil og jeg hadde rett. Ja, selv Skrue Mcduck ville fått en utfordring – dere vet nok at den figuren er basert på Scrooge? En kjent person i Charles Dickens sin julefortelling om den rike gnieren som ble snill på julaften. Dere vet nok hvem som først skrev historien om Skrue Mcduck, det er så kjent at det nesten er flaut å si det. Ja, selvsagt Carl Barks, dette geniet som fant opp både Andeby og delstaten Calisota. Jeg foretrekker i tegnefilmer stemmen til norske Harald Mæle fremfor amerikanske Alan Young – er du ikke enig i det? Selvsagt er det kapitalismen som får gjennomgå i dette universet, og dere vet nok alle at den startet da Adam Smith ga ut sin berømte bok i 1776, og den heter? Jaja, ikke alle vet at det er «Nasjonenes velstand». Det er i grunnen greit, men hvem som er verdens tre rikeste som en følge av kapitalismen går jeg ut fra du vet? Ikke? Nei,nei, det er selvsagt de kjente Bill Gates, Amancio Ortega og Warren Buffett. Det er nærmest barnelærdom. Så du visste altså ikke at Henrik Ibsen gjorde en 13-åring gravid da han selv var 15? Ja, det står i den siste biografien som Sverre Mørkhagen skrev i løpet av fem år. MEN, altså – tilbake til det helt åpenbare: AT DU IKKE ER KLAR OVER AT HEIDI MANDAL har skrevet en barnebok som kommer ut i februar 2020 er heeelt utrolig. Du vet sikkert ikke at den heter «Anna fra Rottereiret» heller?

Nei, akkurat. Det kunne jeg vel sagt på forhånd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *