The fallen Angel

Ny oppgave fra heidimandal.com: "Skriv en historie full av galgenhumor." Den var vanskelig...10 minutter går fort...

When asked by a priest to renounce Satan on his deathbed, Voltaire said: “This is no time to make new enemies.”

Det klapret og plapret rundt meg, ikke mulig å la være å høre. Teppet lå fra vegg til vegg, det virket noe slitt kantene og i midten så det ut til at mange føtter hadde vandret. Jeg var ikke den første og neppe den siste. Jeg husker jeg leste om de som tidligere vandret til galgen, det var ofte snakk om et siste ønske. «Jeg klør nede på halsen, kan du dra litt i tauet?», «Nei, jeg vil ikke ha biff med pommes frites og bernesaus, jeg prøver å holde linjene», «Neida, det gjør ikke vondt. Bare når jeg prøver å puste». Det var flere som hoppet elegant over sølepytter og skjulte ansiktet på vei til galgen. Å være skitten er verre enn å dø, særlig om du blir gjenkjent, tenkte de nok. Det er ikke så galt at det ikke er godt for noe, tenkte jeg selv da kona tok med seg pikkpakket og dro sin vei – nå får jeg senga for meg selv, fjernkontrollen blir en venn igjen og jeg slipper å omgås mennesker som aldri skjønte hvorfor hun valgte meg i utgangspunktet. Herlig. Da banken ringte, det heter jo at dersom du er usikker på om folk bryr seg om deg så la være å betale avdrag på lånet, så takket jeg pent for omtanken. Hyggelig at dere tenkte på meg, selvsagt skal dere få selge huset – det er mye sunnere å bo ute i naturen, frisk luft gjør underverker for et sunt og langt liv.

Fremme ved døra, jeg åpner. «Hei, sveis!», sjefen hilser hyggelig på meg. Det gjør han alltid. «Jeg har en god og en dårlig nyhet», sa han mens han kikket medfølende og oppmerksomt på meg. Jeg så nok litt stusselig ut, med mine hull i skoa, lapper foran og bak i buksa og håret langt og tjfafsete ned over skuldrene – jeg så spent på ham. «Vil du ha den gode eller dårlige først?». Jeg kikket ham i øya, og spurte pent om den gode nyheten først.

«Den gode nyheten er at du endelig skal få slippe å drikke den elendige kaffen vi brygger her på kontoret mer, du har jo klaget en del på den.»

«Så bra. Betyr det at du endelig har bestilt nye kaffemaskin, slik vi har kommet med forslag om i over ett år nå?»

«Nei, det betyr at du har fått sparken», sa han vennlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *